Rólunk
A kerékpározásnak élünk szívvel lélekkel

Általános Szerződési Feltételek

Ez az oldal a kerékpárosok és szabadtéri sportok szerelmeseinek közösségét szolgálja. Szeretnénk, ha az oldal egy olyan hely lenne, ahol mindenki megtalálja a hobbijával kapcsolatos információkat, és ahol a hasonlóan érdeklődésű emberekkel kommunikálhat. A honlapot bárki látogathatja és olvashatja. A látogatóknak be kell jelentkezniük a felhasználói fiókjukba, hogy használni tudják az oldal közösségi funkcióit és az online vásárlást. Ezek az általános feltételek szabályozzák az oldal üzemeltetője és az oldalon regisztrált felhasználók közötti szerződéses kapcsolatot.

1. Alapvető információk

 1. A honlap üzemeltetője az MTBIKER.shop s.r.o. cég, székhelye 225, Hrádok 916 33, Szlovákia, statisztikai azonosítószáma: 52770222 (a továbbiakban csak "üzemeltető" vagy "mi" ).
 2. Ez az oldal több domainről is elérhető: www.mtbiker.sk, www.mthiker.sk, www.mtbiker.cz, www.mthiker.cz, www.mtbiker.shop, www.mtbiker.at, www.mtbiker.hu, www.mtbiker.de, www.mtbiker.pl, www.mtbiker.ro, www.mtbiker.si és esetleg más nemzeti domainek. A különböző domaineken a webhelynek más nyelvi változatai és eltérő funkciói lehetnek..
 3. A honlap teljes körű használatához a látogatóknak felhasználói fiókot kell létrehozniuk. Ez a fiók lehetővé teszi a látogatók számára a 3. cikkben felsorolt szolgáltatások használatát. A fiók létrehozása és üzemeltetése (működtetése) ingyenes. A webhelyen belül a felhasználói fiókot profilnak is nevezhetjük.

2. A felhasználói fiókra vonatkozó szerződés megkötése

 1. A felhasználói fiók létrehozása és az üzemeltető általi későbbi kezelése a látogató és az üzemeltető közötti szerződés alapján történik. A felhasználói fiók létrehozása a következő esetekben következhet be:
  1. a honlapon történő regisztráció során, amikor közvetlenül felhasználói fiókot hozol létre a honlap fejlécében található űrlapon keresztül,
  2. a webáruházban történő megrendelés létrehozásakor a összhangban a Üzleti feltételekkel,
  3. hirdetés hozzáadásakor a bazár szekcióhoz,
  4. az eseményre való regisztráció során a kalendárium szekcióban.
 2. A jelen Általános Szerződési Feltételek elfogadásával a felhasználó szabadon és kétséget kizáróan kifejezi akaratát, hogy szerződést köt az üzemeltetővel, amely alapján létrejön a felhasználói fiók, mely a továbbiakban a jelen Általános Szerződési Feltételeknek megfelelően kerül működtetésre..
 3. A szerződés határozatlan időre köttet, és annak felmondására a 7. cikk az irányadó.
 4. A látogató a szerződés megkötésével regisztrált felhasználóvá válik.

3. Az üzemeltető által nyújtott szolgáltatások

 1. Az üzemeltető számos olyan szolgáltatást nyújt a regisztrált felhasználóknak, amelyek más (nem regisztrált) felhasználók számára nem állnak rendelkezésre. Az oldal nyelvi és tartalmi beállításaitól függően ezek a következő, az oldal tartalmához kapcsolódó szolgáltatások lehetnek:
  1. Cikkek, bejegyzések, hozzászólások, fotók, események, tekerések és egyéb tartalmak értékelésének lehetősége az oldalon,
  2. Hozzászólások hozzáadásának lehetősége ezen az oldalon közzétett cikkekhez, hirdetésekhez, termékekhez, eseményekhez és tekerésekhez,
  3. A vitafórumhoz való hozzászólás, beleértve a fényképek feltöltésének lehetősége,
  4. Hirdetések hozzáadásának lehetősége a bazár részben.
  5. Rögzített edzések hozzáadásának lehetősége a Tekerések részben, és a teljesítményed összehasonlítása a közösségével a Ranglisták részben,
  6. Útvonalak megtervezésének, mentésének és megosztásának lehetősége a Kerékpáros útvonalak részben,
  7. A kiválasztott eseményekre történő regisztráció lehetősége a Naptár részben, és az eseményeken való részvétel jelzése.
 2. A weboldal tartalmával kapcsolatos szolgáltatásokon kívül az üzemeltető a webáruházában történő vásárlással kapcsolatos szolgáltatásokat is nyújt:
  1. Vásárlói fiók a felhasználó összes megrendelésének listájával, beleértve azok aktuális állapotát, az áruk visszaküldésének és reklamálásának lehetőségét, valamint az ügyfélszolgálattal való kapcsolatfelvétel lehetőségét,
  2. Bevásárlólisták létrehozásának lehetősége a kívánt termékek egyszerű elmentéséhez és elérhetőségük nyomon követéséhez,
  3. Hűségrendszer, amely hűségkedvezményekkel jutalmazza a regisztrált felhasználókat a hűségükért és az oldalon végzett tevékenységükért,
  4. Személyre szabott ajánlások és hatékonyabb keresés a webáruházban a korábbi vásárlások és a weboldalon böngészett tartalom alapján.
 3. A szolgáltatások listája, működése és elérhetősége idővel változhat, és az üzemeltetőnek jogában áll bizonyos szolgáltatásokat korlátozni vagy megszüntetni, ha működési okokból nem tudja azokat továbbra is biztosítani.
 4. Szolgáltatásaink nyújtása során mindig figyelembe vesszük a felhasználóinktól érkező visszajelzéseket, de nem mindig lehet mindenkinek megfelelni. Mindig megpróbálunk olyan megoldásokat találni, amely a felhasználóink abszolút többségének megfelel.
 5. Cikkeinkben és bejegyzéseinkben igyekszünk a lehető legobjektívebbek lenni, de minden egyes cikk és bejegyzés a szerző szubjektív véleménye, és nem biztos, hogy tükrözi az üzemeltető álláspontját..

4. A felhasználói fiókban mentett adatok

 1. Az üzemeltető a szolgáltatások nyújtása céljából (fentebb a 3. cikkben meghatározottak szerint) a regisztrált felhasználók különböző típusú adatait kezeli, amelyek közül néhány személyes adat. A személyes adatok feldolgozásával és védelmével kapcsolatos további információkért kérjük, tekintse meg a következő részt Személyes adatok védelme.
 2. Az adatkezelő által feldolgozott adatok a következők:
  1. E-mail cím, amely a felhasználó alapvető egyedi azonosítója,
  2. Általános személyes és kapcsolattartási adatok, ha a felhasználó megadja őket,
  3. IP-cím és sütik,
  4. A felhasználó által az oldalhoz hozzáadott hozzászólások, vitaposztok, hirdetések, fotók, értékelések, útvonalak és egyéb bejegyzések,
  5. Felhasználói fiókon keresztül leadott megrendelések és reklamációk,
  6. A felhasználó által létrehozott bevásárlólisták,
  7. A felhasználó által megtekintett termékek, bejegyzések, cikkek és hirdetések,
  8. Felhasználói fiókbeállítások.
 3. A regisztrált felhasználó megtekintheti a felhasználói fiókjában mentett adatait a fiókbeállításokban. Ebben a szakaszban a felhasználó megváltoztathatja elérhetőségi adatait, valamint az adatvédelem, az értesítések és egyéb oldal- és fiókparaméterek beállításait.
  1. A felhasználó tiltakozhat valamint megtagadhatja a 3.b.iii. és 3.b.iv. cikkben említett szolgáltatások céljára történő adatkezelést a hűségrendszer kikapcsolásával, valamint ajánlások létrehozásának kikapcsolásával.
  2. A felhasználó a fiókbeállításokban elállhat a 2. cikk szerint megkötött szerződéstől, és törölheti a felhasználói fiókját a jelen Általános Szerződési Feltételek 7. cikke szerint.

5. Fiókszabályzat és a regisztrált felhasználók kötelezettségei

 1. Bármely 16 éves vagy annál idősebb természetes személy regisztrált felhasználóvá válhat. A 16 év alatti személyek csak a törvényes képviselő írásbeli beleegyezésével regisztrálhatnak, amit a köv. címre kell elküldeni web@mtbiker.hu.
 2. Egy személy egy időben legfeljebb egy felhasználói fiókot hozhat létre.
 3. A regisztrált felhasználó által az oldalra feltöltött tartalmakat az üzemeltető eltávolíthatja, ha azok tartalmaznak az alábbi jellemzők közül egyet vagy többet:
  1. A bejegyzés vulgáris, rasszista, szélsőséges vagy más módon intoleráns tartalmú vagy felhangú,
  2. A bejegyzés tartalma sérti a törvényeket vagy ösztönöz azok megsértésére,
  3. A poszt pornográf tartalmú vagy arra utal,
  4. A bejegyzés harmadik fél szerzői jogait sérti,
  5. A bejegyzés reklámcélú vagy spam,
  6. A hozzászólás zavarja a többi regisztrált felhasználót, ezért jelentik és megjelölik, mint alacsony színvonalú vagy támadó bejegyzést.
 4. A felhasználók által az oldalra feltöltött cikkek, videók, fotók, bejegyzések, hozzászólások és egyéb anyagok a felhasználók saját véleményét tükrözik, és nem feltétlenül az üzemeltető álláspontját. Az üzemeltető nem felel ezen anyagok tartalmáért, sem az ilyen anyagok oldalon történő közzétételéből eredő károkért vagy veszteségekért.
 5. Minden cikk, videó, fotó, bejegyzés, hozzászólás és egyéb az oldalra feltöltött anyag a regisztrált felhasználó személyiségének kifejezése, a regisztrált felhasználó szerzői joggal védett munkája, vagy a regisztrált felhasználónak ezekhez megfelelően engedéllyel kell rendelkeznie. Harmadik fél szerzői-, személyiségi- vagy alapvető emberi jogainak (különösen a magánélethez való jog, a személyiség védelméhez való jog vagy a személyes adatok védelméhez való jog) megsértése esetén a regisztrált felhasználótól kártérítést követelhetünk a regisztrált felhasználó jogellenes magatartása által érintett harmadik fél követeléseivel kapcsolatban a nekünk, mint a weboldal üzemeltetőjének okozott károkért.
 6. Az üzemeltető nem képes proaktívan ellenőrizni a felhasználók személyazonosságát vagy az általuk az oldalra feltöltött összes tartalmat. A regisztrált felhasználóknak ezért lehetőségük van arra, hogy a káros és illegális tartalmakat jelentsék az üzemeltetőnek, aki aztán eltávolíthatja azokat az oldalról.
 7. Az oldal egyes részei saját szabályokkal rendelkezhetnek, amelyek kiegészítik ezeket a szabályokat és kötelezettségeket, és a felhasználóknak ezeket be kell tartaniuk, amikor hozzájárulnak az adott részekhez.
 8. A szabályok és kötelezettségek listája idővel módosulhat, kiegészülhet és pontosítható a szellemi tulajdon védelme, a jogszabályi változások és a közösség igényeinek tükrözése érdekében.
 9. Ezen szabályok és kötelezettségek megszegése egyes szolgáltatások nyújtásának ideiglenes vagy végleges korlátozását eredményezheti a jogsértő felhasználó számára. Ismételt vagy súlyos esetekben az üzemeltetőnek jogában áll a szerződést felmondani (a felhasználói fiókot letiltani vagy törölni) vagy a látogató hozzáférését az oldalhoz letiltani.

6. Szerzői- és licencmegállapodások

 1. Amennyiben bejegyzést, cikket, hirdetést, hozzászólást, útvonalat, fotót vagy más anyagot teszel közzé ezen a weboldalon, nem kizárólagos engedélyt adsz nekünk ezek felhasználására abban az esetben, ha az ilyen tartalom szellemi tulajdon tárgyát képezné (azaz a szellemi tulajdon tárgyát képező érintett kimenet), a következő feltételek mellett:
  1. a mű felhasználásának módja a szerzői jogi törvény 19. § 4. bekezdésének c) és f) pontja alapján (azaz a mű adatbázisba való felvétele és nyilvánosságra hozása),
  2. korlátlan terjedelemben (a szerzői jogi törvény 67. paragrafusa szerint)),
  3. a szerzőnek a műhöz fűződő tulajdonjogának teljes időtartama alatt,
  4. pénzügyi ellenszolgáltatás igénye nélkül (ebben az összefüggésben ellenszolgáltatásnak tekintjük, hogy használod a weboldal funkcióit),
  5. a szerző beleegyezésével harmadik személynek allicencet adhat, azzal hogy
  6. jogosultak vagyunk úgy dönteni, hogy eltávolítjuk a művet a weboldalunkról és más platformokról, ha az sérti az 5. cikk szerinti szabályokat.
 2. A megadott engedély az adatkezelőhöz tartozó egyéb weboldalakon és közösségi hálózatokon (különösen Facebook, Instagram) és egyéb platformokon (YouTube csatornákon) történő felhasználásra is kiterjed.
 3. Amennyiben az általad erre a weboldalra feltöltött bejegyzés, cikk, hirdetés, hozzászólás, tekerés, fotó, audiovizuális felvétel vagy egyéb anyag nem szerzői jogvédelem alatt álló mű vagy szellemi tulajdon, a fentieket is figyelembe véve tudomásul veszed, hogy az ilyen bejegyzésnek erre az oldalra történő felvitele a hozzájárulásodat jelenti a személyes megnyilvánulásodnak vagy személyes jellemednek olyan módon történő felhasználásához, amely összhangban van azokkal a célokkal és célkitűzésekkel, amelyek érdekében ezt az oldalt üzemeltetjük (lásd a jelen Általános Szerződési Feltételek bevezetőjét). A tartalom megőrzése és a viták logikai folytonossága kulcsfontosságú e célok eléréséhez, ezért a hozzászólás közzétételével beleegyezel, hogy az összes hozzászólásod (amennyire ez lehetséges) megmarad az oldalunkon, még akkor is, ha úgy döntesz, hogy törlöd felhasználói fiókodat, de csak anonimizált formában, azaz úgy, hogy azokat ne lehessen összekapcsolni Veled, sem az általad az .

7. A szerződés felbontása

 1. A regisztrált felhasználó és az üzemeltető közötti szerződéses kapcsolat, illetve a 2. cikk alapján a regisztrált felhasználó és az üzemeltető között létrejött szerződés bármikor felmondható a következő linken keresztül Fiókbeállítások kattintással a Fiók törlése gombra.
  1. A fiók törlésének megerősítését követően az üzemeltető törli a felhasználó valamennyi személyes adatát (kivéve a felhasználói fiók kezelésétől eltérő célból feldolgozott személyes adatokat), és eltávolítja a felhasználó által a webhelyre feltöltött tartalom és a felhasználói fiókja közötti kapcsolatot.
  2. Az üzemeltető nem tudja automatikusan törölni a felhasználó személyes adatait, ha azok olyan tartalomban (szövegben) szerepelnek, amelyet a felhasználó önállóan tett fel az oldalra. A felhasználónak joga van a szerződés megszűnését követően bármikor kérni személyes adatainak eltávolítását az oldalról a következő e-mail címre küldött levéllel web@mtbiker.hu, ahol azonosítja azt a konkrét tartalmat, amely a személyes adatait tartalmazza.
  3. Az üzemeltetőnek 30 nap áll rendelkezésére, hogy eltávolítsa a személyes adatokat a biztonsági mentésekből.
 2. A regisztrált felhasználó és az üzemeltető közötti szerződéses kapcsolatot, illetve a 2. cikk alapján a regisztrált felhasználó és az üzemeltető között létrejött szerződést az üzemeltető egyoldalúan felmondhatja, amennyiben a regisztrált felhasználó ismételten vagy súlyosan megszegi a felhasználói fiók szabályait és/vagy a regisztrált felhasználó kötelezettségeit (az 5. cikk értelmében).
keyboard_arrow_up